zi de parada, prajituri si fanfaronada

noiembrie 30th, 2010

Se trezeste cireasa inca de cu dimineata, care e deja instalata in al ei cap. Se trezeste cireasa pentru a apuca sa vada parada militara a Romaniei.

Inca nu m-am plictisit de vanatorii de munte cu ale lor palariute fistichii. Inca nu mi se pare de domeniul banalului sa vad cum lipaie scafandrii pe caldaramul celei mai bune parti din oras. Ca sa nu mai amintesc de genistii periculosi si marinarii albi ca laptele de capra cu toata grasimea inclusa. Pe toti astia si oricare or mai fi maine la defilare, abia astept sa-i vad.

O sa ma postez la Arcul de Triumf si o sa astept. O sa-mi lungesc gatul in compensarea piticimii ce ma caracterizeaza si o sa astept. Daca o sa vad rau de unde stau, o sa rog un domn patriot si prietenos sa ma ia pe umeri. Haide domnule, parca te mai uiti. De dragul privelistii a ce are patria mai bun din punct de vedere masculin si militar, merita sa facem impreuna o formatie de tip circ. Sigur o sa inteleaga.

Azi este ziua tarii mele, asa ca astept sa ma trateze cu prajituri si voie buna. Intai o sa caut amandine si bomboane fondante si pricomigdale de la Capsa prinse cu fundite de copaceii pe langa care trec. Poate s-a gandit sa ma serveasca. Daca insa nu gasesc, o sa-mi incropesc singura ceva. Cu manutele astea doua. O sa atrag in viata mea cat mai multe bunatati, ca la o aniversare adevarata.

Si toata ziulica o sa huzuresc. Nu o sa ma ating de net si pix si net si pix nici cat negru sub unghie. Ziua Romaniei este si ziua mea si prin nemunca va fi ea sarbatorita. Abia daca o sa rasfoiesc repede ofertele de ski austriac care se imbulzesc in casuta mea de scrisori. O sa trandavesc prin oras, la o cafea fara lapte. Apoi probabil ca voi inghiti ceva placut, alaturi de prietenii pe care ii gasesc lenevind ca si mine.

O sa ma plimb pe strazi cu pieptul scos inainte, cu mandrie, ca un soldat in civil, aflat in permisie de-o zi. Si ce zi. Ziua Romaniei. O sa aplic pas de parada, cu picioarele prea sus si cu mainile taind aerul regulamentar, pe langa talie. O sa spun tuturor trecatorilor grabiti si zgribuliti la multi ani. O sa fac fanfaronada de asa sarbatoare si o sa mai ciugulesc o prajitura.

Azi e ziua noastra si ne-o meritam cu varf si indesat. Sa ridicam paharul pentru noi si pentru ea, tara. Si sa facem tot ce putem noi mai bine.

Poza este luata de aici.

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to “zi de parada, prajituri si fanfaronada”

 1. zoozie spune:

  Sunt tare curioasa cam cat ai rezistat la defilare pe frigul asta. Eu abia am ajuns la metrou si da, azi lucrez, desi as fi ramas acasa sa fac prajituri.

 2. Mihai Baboi spune:

  Am sarbatorit prin munca azi, dar suna tare bine ce zici tu acolo. :-)

 3. ela spune:

  La multi ani! Ma bucur ca mai sunt oameni care se bucura de ziua tarii noastre!

 4. sanuca spune:

  @zoozie: trebuie sa fiu sincera si sa spun ca nu m-am mai dus. n-am putut deschide masina, care era prinsa toata in gheata. m-am intorcs cu coada intre picioare acasa.

  @Mihai B: acum odihneste-te. meriti:).

  @ela: pai na, de-aia sunt aici si nu deja plecata.

Leave a Reply