orasul cu poze

mai 18th, 2010

Am aflat de proiectul asta de la Vlad Petreanu. Si cum mi-a intrat pe o ureche, ideea a refuzat categoric sa-mi mai iasa pe cealalta.

Asa ca a trebuit sa-i acord atentie. Si a dat repede din coate cireasa, a intrebat ce si cum si mai ales cine, a dat telefon, si-a explicat admiratia si s-a rugat sa fie lasata sa ajute. Tadaa. Uite cum eu sunt acum parte integranta dintr-un proiect care suna asa de bine incat imi vine sa zic la toata lumea despre el. Deci asta si fac.

Livada de fotografii este un proiect organizat de catre Asociatia Bucurestiul meu drag. Ce avem de facut noi, bucurestenii cu drag de proiecte urbane si imagini frumoase, este sa strangem poze misto, facute de noi cu orasul nostru. Si sa le trimitem omului-orchestra care organizeaza chestia asta: Andrei Birsan.

Targetul este de 3,000 de fotografii frumoase cu Bucurestiul. Ele vor fi lipite la propriu pe stalpii de pe peronul statiei de metrou Unirii 1. Pozele trebuie sa fie musai mai mici sau egale cu 10X15cm. Startul la lipit poze se da pe 9 iunie, la ora 7 seara, si tot balamucul asta nobil tine pana pe 11 iunie inclusiv.

Si da, toate astea au un scop. Cele 3,000 de imagini vor intra apoi in arhiva Muzeului Municipiului Bucuresti. Si o sa devina un fel de imagine colectiva reprezentativa pentru urmasii urmasilor nostri. Care se vor intreba la un moment dat cum aratau Bucurestii anilor 2000.

Stiti cat de tare ne bucuram & emotionam noi cand vedem o poza cu orasul nostru interbelic. O sa ziceti ca asta se intampla pentru ca atunci se traia mai bine. Uite, hai sa fiu cinica, poata asa va conving sa intrati in proiect si sa trimiteti poze.

Poate urmasii nostri, uitandu-se la elefantii si trasurile facute din verdeata care sunt de gasit acum prin niste parcuri, o sa zica: mamaaaaa, ce misto era atunci. Si o sa ramana stupefiati si o sa simta furnicaturi in palma si o sa faca si ei diverse chestii.

Nu e misto sa te gandesti ca poti provoca asa ceva, cu o poza de-a ta, unor oameni pe care nu-i cunosti azi, pentru simplul motiv ca nu s-au nascut inca? Stefan cel Mare e un bun exemplu, daca ma intelegeti romaneste. El si manastirile lui. Hai, ca e tare de tot ideea.

Si pentru ca Petreanu se lauda ca si-a tinut rand in fata in Livada de fotografii cu vreo 10 poze alese pe spranceana, eu vreau sa plusez. 10 ale lui, cu 15 ale mele si cu 20 ale lui hotcity.ro. Pfiiii, ce pofta am sa-mi vad arta fotografica lipita pe peretii statiei Unirea, cea mai traficata din oras.

Asa ca, daca esti bucurestean, chiar si adoptat de curand, si daca faci poze frumoase, si daca vrei sa ramai cu o imagine in istoria orasului asa cum era in timpul tau, intra si tu in proiect. Fiecare poza o sa aiba un mesaj scris pe verso, sub numele artistului amator. Daca trimitem pozele si la adresa [email protected], ele o sa apara in galeria virtuala de pe orasul.ro.

Partea buna e ca putem pune oricate poze, si organizatorii ne ajuta sa le lipim in zilele cu pricina. Partea si mai buna este nu trebuie sa fie doar cladiri si monumente si peisaje, ci pot fi orice fel de fotografii care ni se par noua reprezentative, chiar si de familie. Trebuie doar sa fie facute de catre noi.

Si daca vrem sa aducem fotografii, mai suntem ajutati cu ceva bun: ii trimitem mail lui Mihai Petre la [email protected] si el ne ajuta sa printam poza cu doar 1 leu. Nu e tare? Termenul limita pentru asta este 31 mai.

Ce ziceti? Ne bagam? Eu tropai de nerabdare, pentru ca am poze, am chef, si mi se pare un superproiect. Vreau ca poza mea sa ramana in potpuriul bucurestean 2010. Si vreau sa vad ce iese in final. Haideti sa zburdam acum in Livada de fotografii.

Tags: , , , , , ,

6 Responses to “orasul cu poze”

 1. Zazuza spune:

  si eu si eu!

 2. patratel spune:

  si eu! :)

 3. catherine spune:

  facem, cireaso! cum sa nu?! numa’ sa nu ne oblige apoi sa mergem si cu metroul… ca nush daca imi convine…

 4. sanuca spune:

  @Zazuza: super, trimite poze my dear.

  @patratel: iupiiiii.

  @catherine: nunu, doar lipim poze frumoase.

 5. codo spune:

  eu sint un fan inflacarat al Bucurestiului dar din pacate talentul meu artistic se rezuma la oua prajite si spaghete. dar ideea este super mega ultra isteata. :)
  me like it.

 6. sanuca spune:

  @codo: oua prajite e ok. unele reusite vreau sa vad si eu si vrea sa vada si posteritatea. pls poza:D

Leave a Reply