austriecii, goliciunea si romanii

ianuarie 25th, 2012

Deliciul cu numarul cinci pe tricou din Austria, dupa ski la greu, bere tulbure, carnati rumeniti si barbati inalti si spatosi, este sauna.

Luata in doze mici, imediat dupa mare parte dintre cele enumerate mai sus, sauna aduce placeri ale corpului si mintii. Cand iese de acolo, cireasa se simte mai curata si mai uscata si cu mai multa incredere in sine.

N-am reusit eu sa conving pe nimeni sa ma biciuie cu niste manunchiuri de cracute. Dar intre sesiunile de sauna am stat linistita, intinsa pe spate, in camera de relaxare. Cu geamul larg deschis si bustul gol la inaintare. A fost bine. Sfarcurile au fost fericite, la fel si domnul care pana la urma a atipit de atata zbucium.

Sezand eu asa in sauna in formula topless, palavragind cu un cuplu in jur de 60 de ani, mi-am dat seama de inca o meteahna romaneasca. Scarba romanilor fata de corpurile goale ale oamenilor in varsta. Caci asa este obiceiul in Austria. Lumea intra in sauna goala de tot, cu doar un prosop pe care sa sada.

Cum in Austria oamenii in varsta sunt integrati social si fac chestii, si ei intra in sauna tot asa. Si mi-am amintit atunci dezgustul pe care il au romanii fata de corpurile goale ale oamenilor in varsta. Cand le zaresc pe plaja sau in sauna sau la piscina, la dus, romanii se cutremura de scarba. Zici ca le arati deseuri toxice, din care ii obligi sa se si infrupte.

Si mi-a parut rau de noi. Si m-am gandit iarasi ce bine e sa fie austriac, macar atunci cand imbatranesti. Austriac la minte, mai ales. Chiar daca locuiesti in Chitila sau Mizil.

Tags: , , , ,

4 Responses to “austriecii, goliciunea si romanii”

 1. serban spune:

  Poate ca meteahna asta vine din pudoarea intiparita in mentalul unui popor (statistic) ortodox. Sau poate dn lipsa de consideratie fata de corp, din neglijenta care urateste. Nu stiu, eu ma bucur pentru tine ca te-ai relaxat si iti multumesc ca mi-ai starnit imaginatia, am ramas cu un zambet si o imagine frumoasa in minte :)

 2. sanuca spune:

  ce bine:)

 3. stefan spune:

  se vede de departe ca ti’a facut tare bine vacanta austriaca. Te invidiez. Totodata, ma bucur ca ai revenit. Imi era dor sa’ti mai citesc gandurile. Chiar mi’ar fi placut sa te intalnesc acolo la un pahar de vin si o poveste care, sigur s’ar fi lungit pana tarziu in noapte. Dar sigur, n’au intrat zilele’n sac…

 4. supastaru spune:

  dar ce cautai acolo topless?
  pana acum n-am fost decat in saune austriece unde nuditatea era regula.

Leave a Reply