despre prietenie dar si scrisoare deschisa pentru cineva anume

iulie 9th, 2010

Cireasa s-a straduit mult timp sa schimbe lumea si oamenii din ea.

Dar dupa ce s-a prins ca nu asa se fac lucrurile eficient pentru o dezvoltare persoanala armonioasa, s-a oprit fara regrete. Si a inceput sa caute situatiile in care sa se lase ea schimbata de lume, cu buna stiinta. In sensul bun si acolo unde se poate.

Cand te harjai de situatii cautate cu lumanarea, picura lapte si miere. Va asigur.

A inteles ca degeaba este ea serena daca are in jur oameni care au in jurul capului nori negri din care ies in mod curent si fulgere si fuioare de apa. Si ca nu prea conteaza ca ea trece lebada alba cu cioc portocaliu prin apa, daca oamenii din jur se incurca in angoase.

Si a ales cireasa brusc sa se framante de si intersecteze doar cu oameni ca ea.

Prin urmare, selectia naturala a ciresei a facut-o sa pastreze langa ea doar oameni deschisi, pozitivi, easy going, relaxati, toleranti, puternici. Asta nu inseamna oameni fara probleme, nu. Toti avem probleme, toti. Dar oameni care nu tuna si fulgera varsandu-si aleanul pe cei din jur.

Apreciaza cireasa oamenii care nu insista sa lepede apa si foc pe cei nevinovati din preajma, doar pentru ca pot si s-au sculat cu fata la cearsaf.

Ar mai fi ceva. Mi se pare ca prietenii trebuie sa aduca in gradina asta a prieteniei mai ales chestii bune. Dejectiile emotionale pe care le avem trebuie gestionate cu grija, ca niste deseuri toxice radioactive. Trebuie asezate cum trebuie in containere si trimise undeva unde pot fi gestionate cum se cade. Poate in Germania, nemtii stiu tot.

Da, prietenii sunt facuti sa preia si sa ajute la necazuri. Dar ei sunt complet nepregatiti sa suporte ploi acide iesite din gura unui prieten. Cand se intampla asta ei sunt prinsi cu chilotii jos. Si prin urmare iau atacul in plin. Prietenii nu sunt facuti sa le spui lucruri urate doar pentru ca tu ai o zi sau o luna sau o viata proasta.

Rezolvam zilnic multe probleme. Cred ca prietenii sunt taman partea frumoasa din context. Partea pentru care merita sa rezolvam probleme. Prin urmare ei nu trebuie sa genereze cu buna stiinta altele noi. Acum am crescut si suntem oameni mari. Si e imposibil sa nu stim ca ceea ce semanam aia culegem de la ceilalti.

Cireasa o sa-si vada in continuare de viata ei, sperand ca cei care sunt prieteni pe bune inteleg asta si culeg de la ea ce e bun. Ba mai mult, ii ofera in contrapartida la fel.

Tags: , , , , ,

5 Responses to “despre prietenie dar si scrisoare deschisa pentru cineva anume”

 1. codo spune:

  sa stii ca eu nu am reusit sa culeg de la tine tot ce e mai bun. :P poate ca daca perseverez o sa ajung la fel de bun ca tine :)

 2. sanuca spune:

  asta e foarte reconfortant pentru mine, sa stii codo. de-aia avem o relatie asa de buna si durata.

 3. codo spune:

  e adevarat. e greu sa gasesti oameni de calitate cu atat mai greu prieteni de nadejde. iar atunci cind ii ai trebuie sa faci tot ce poti ca ei sa se simta bine, nu sa fie stresati de problemele noastre, sint perfect de acord. viata e scurta si daca o traim urit e chiar naspa. uneori o discutie cu un prieten iti schimba starea si te face sa te simti alt om. eu te admir pentru ca esti asa deschisa si observi atat de bine multele detalii ale vietii si ca faci asa multe calatorii si scrii asa de bine.
  uf, gata, am zis, ca trebuia sa recuperez cit am lipsit.:)

  in concluzie, cine are,sa-i traiasca (prietenii, sic)!

 4. ina spune:

  Prietenii exista pentru a se ajuta unii pe ceilalti. Poate ca cei care improasca cu ploi acide, nu sunt prieteni adevarati. Poate ca selectia ta a dat gres. Oricum, acei prieteni neadevarati ajung sa se dea singuri la o parte. Cine ramane dupa, in ei te poti increde. Nu mai fi suparici, si continua sa ne incanti cu scrisul tau minunat. Ina

 5. thea spune:

  Si eu uneori dezamagiri legate de prieteni. Unele dintre ele inca mai dor dupa aproape 20 de ani :( . Probabil ca am provocat si eu la randul meu dezamagiri. Uneori am asa un gust amar si chiar daca imi spun ca trebuie sa-mi vad de ale mele, ma intorc destul de des cu mintea la anumite probleme… Bine ca suntem sanatosi :)

Leave a Reply