cireasa si bogatia iminenta

aprilie 27th, 2011


Va anunt pe aceasta cale ca trebuie sa mai aveti doar putina rabdare. In curand o sa fiu bogata putreda.

Motivul este unul simplu si descoperirea mea fenomenala. Vreau sa impartasesc ca sa ne imbogatim cu totii si sa zburdam in livada cu buzunarele pline. Am inceput sa folosesc bicicleta. Si demersul meu aduce o gramada de mutatii in buget. In primul rand, pun mai rar benzina. Parol. Pe cautate si pe luate.

Doua dintre cele cinci drumuri saptamanale spre locul unde muncesc precum o furnica imperecheata cu o albina sunt acum calare. Deplasarea asta sustenabila aduce reduceri de pret la pompa. Atunci cand imi intorc buzunarele pe dos, cade pe jos cu zgomot niste maruntis, plus o maslina si o atentie.

Dar cel mai important aspect este cosul zilnic. Cand cireasa tragea masina in fata supermarketului, se intamplau niste traume. Atrasa de rafturi precum pupaza de tot ce straluceste, cireasa vara in cos. Face prapad printre produse. Cumpara tot ce i se nazare, strabatuta de pofte nelalocul lor.

Stia, vezi bine, ca are cu ce le aduce in vizuina si nu-si face griji. Parte dintre produse zaceau acolo vreme indelungata. Alta parte ajungea la gunoi. Si doar o felie de tort din cosul zilnic ajungea sa fie cu adevarat folositoare.

Acum insa lucrurile stau atat de diferit. Sus cocotata pe bicicleta si inarmata cu o punguta de carpa vai mama ei, cireasa este puza la zid. Ea este nevoita sa agoniseasca obiecte de stricta trebuinta. Cantareste situatia din ochi. Ia decizii bazate pe marimea care acum conteaza mai mult ca niciodata.

Daca a pus mana pe o salata, nu mai incap prosoapele de bucatarie. Daca a decis sa ia un bec, lasa conserva de ton. Si tot asa. Rezultatul este unul fabulos. Fridigerul ciresei contine doar cele trebuincioase pentru un trai decent.

Ultima data am avut cu mine un bec mic, o caserola de kiwi, niste zahar si o sticla de ulei si un pachet de cafea. Vai.

Sigur, experienta e dura. Dar in acest mod simplu o sa ma dea banii afara din casa. Si o sa umblu prin oras pe bicicleta dar acoperita de blanuri, aur si alte dovezi ca am o viata luxurianta.

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “cireasa si bogatia iminenta”

 1. Cami spune:

  :) ) Deci asta e solutia pentru bogatie, am inteles.
  Ma gandeam ca ar trebui sa fie si mai eficient sa merg pe jos la cumparaturi. Dar apoi am realizat ca poti cara mai mult cu bratele din dotare decat pe bicicleta pe care trebuie s-o faci sa-si pastreze si echilibrul in mers. :) Deci bicicleta e in mod clar cheia imbogatirii, ai dreptate.

 2. sanuca spune:

  dada, incearca asta sa vezi cu ce ajungi acasa. exact ce ai nevoie, nimic mai mult:)

 3. adina spune:

  Si eu am problema asta, a lipsei de discernamant cand fac cumparaturi, hihi! Si ma enerveaza teribil cand ajung sa arunc lucruri pe care stiu ca alti oameni nu-si permit sa si le cumpere, desi au mare nevoie de ele :(
  Nu stiu daca vei ajunge mai bogata, dar e mare lucru sa inveti sa nu mai risipesti. Ceea ce-mi doresc si mie :)

 4. sanuca spune:

  @adina: pai hai sa facem exercitii sa fim mai bune, da?

Leave a Reply