cireasa si melcul tuturor dorintelor

iulie 21st, 2011

Suntem in localitatea Amed, in estul insulei Bali. Un loc numai bun pentru zbenguiala marina.

Bungaloul unde ma cazez se afla cocotat pe un deal. Este inundat cu fruze si flori si cocosi. Si soparle si fluturi si banane. Dar ce ma farmeca pe mine este bonusul nemaivazut pana acum. Mi se indica de catre personalul hotelului un melc magic. Unul de care pot sa trag pentru indeplinirea tuturor dorintelor.

De teribilul melc, un fel de lampa a lui aladin pentru cireasa, este legat un fir foarte lung. Firul ajunge la niste oameni aflati mult mai departe, la poalele dealului. Oamenii sunt necunoscuti dar putin imi pasa. Important este ca sunt dispusi sa asiste o cireasa in tot ce are ea de gand. Si are, asta e clar.

Tentatia e imensa. Imi vine sa apuc de melc intai pentru pace mondiala si si indestularea suprapopulatiei de pe glob. Dar odata rezolvate lucrurile primare, am chef de chestii mici. Poftele mele meschine, personale, condimentate cu vise indecente. Chestii numai bune de dat melcului spre rezolvare.

Vreau asa. Niste cizmulite rosii ca vine iarna si ce ma fac eu. Melcule, esti pe faza, sper. Vreau bilete de avion pentru niste prieteni de data asta. Pe care sa-i aduca melcul la mine, ca mi-e dor. Melcule, am nevoie si de un wok profesionist si chiar nu am acum timp si chef sa merg pana la dragonul rosu.

As trage scurt de melc si pentru fiecare dintre concertele misto din vara-toamna asta. Si nu sunt putine. A, si daca tot suntem aici mai vreau ceva. Sub 10, bilete de avion pentru editia din 2012 a festivalului de jazz din Montreal. Sa mergem toti acolo cu mic, cu mare, cu furcile si coasele, cateii si purceii din dotare.

Alo, fiti amabil, domnule melc, am nevoie de un cal frumos si de un grajd unde sa se simta el bine. Vreau sa ma inveti sa fac supa de dovleac ca in Austria. Si daca tot te am, o sa te oblig sa imi aduci frunzele numite bok choi din china, cu frecventa saptamanala. Am nevoie de ele pentru prepararea de taitei. Esti ok?

Cam asta i-a venit ciresei buluc la gura cand i s-a dat melcul. A tras de el pana la refuz. A tras de el cand n-o vedea nimeni, de frica sa nu fie considerata prea lacoma. A tras de el aproape sa-l rupa si acum asteapta implinirea tuturor dorintelor.

Tags: , , , ,

4 Responses to “cireasa si melcul tuturor dorintelor”

 1. catherine spune:

  si n-ai adus si tu o valiza de melci d-astia?!

 2. sanuca spune:

  fiecare om are o valiza cu plina cu melci. totul e sa traga mereu de ei. de acord?:)

 3. Mărgeluţa spune:

  Melcul meu e exasperat de dorintele mele! :) )) A intrat in greva, cica programul de lucru e prea lung, iar sarcina de munca mult peste pregatirea si capacitatile sale! :) )

 4. sanuca spune:

  @Margeluta: dar ce-i ceri, ce-i ceri?:)

Leave a Reply