cireasa si caciulile

februarie 3rd, 2011

A fost odata ca niciodata o cireasa naiva. Ea credea ca ce-i place ei e bun si pentru aproapele beneficiar. Un fel de ce ei ii place si altuia ii face.

Cand colo, ce sa vezi. Cireasa are mereu pofta sa-si aseze chestiuni fistichii pe crestet. Cum identifica ea o situatie in care poate sa arate ca un urs de purtat prin sat, cum scapa in lada cu dracovenii. Si isi indeasa pe scafarlie o palarie, doua, trei, cate se impune.

Sunt convinsa ca viata are alt gust cand port pe cap ceva care imi face sa-mi lase gura apa. Cu palarie fistichie ma simt aceasta regina urbana, demna de suit pe un tron la fel de urban. Si bineinteles ca am chef sa ma simt regina in fiecare zi zamislita sub soare.

Ce pacat ca trebuie mereu sa am grija la alegerea proiectelor de pus pe cap.  Unii barbati se simt provocati de capul meu supraetajat si simt nevoia sa reactioneze in consecinta. Ah, muah, mrrr, crash bum, bang, cam aceasta este gama de reactii starnita de alegerile mele in materie de caciuli si palarii.

Pe unde trec purtand ceva drag pe cap, strang ode. Dar colectionez si mici nedumeriri sau surasuri stinghere ale barbatilor care vad regina din mine. Dar pe care ar prefera sa o vada fara palarie. De ce asa, nu inteleg. Eu imi vad de treaba mea si nu ma las deturnata din al meu scop, acela de a cutreiera lumea cu capul plin.

Cand nu pot purta palarii si trebuie totusi sa tin ceva pe cap, aleg cele mai nastrusnice caciuli. Astea mai ales se pare ca ii dau gata pe barbatii cu care fac surf prin viata voit sau intamplator. Dar ce-i al meu e pus deoparte. Eu nu ma las de meserie.

Am pofta sa pun pe cap, pun. Si ce ma mai distrez, asta nici nu am cuvinte sa explic.

Tags: , , , ,

4 Responses to “cireasa si caciulile”

 1. Rares spune:

  un vinil greu, ediție limitată, firește. când am ieșit cu radioul cu lămpi, am fost confundat cu poștașul, ceea ce nu a fost tocmai în avantajul meu.

 2. Marian S spune:

  Noroc că lumea nu prea mai merge la cinematograf.

 3. sanuca spune:

  @rares: noi, oamenii de soiul asta, trebuie sa trecem prin tot felul de greutati bizare:)

  @Marian S: cum asa?

 4. Marian S spune:

  N-ai stat niciodata la cinema in spatele cuiva care avea un coc mare, o coafura deosebita sau o caciula pe care nu voia sa o dea jos ???
  Stiu ca ai prins mai putini ani de cinema… adica e de la virsta, zic… dar tot ai apucat sa vezi exemple.

Leave a Reply