velikota tarnovotata

aprilie 15th, 2011

Cu inversunare am dat tarcoale si tot cu inversunare am ocolitata acest mic orasel. Si cand n-am facutata asta, m-a ocolit el pe mine. Cert e ca Veliko Tarnovo mi-a scapat mereu printre degetetata si asa nu se mai putea.

Asa ca s-a susotitata cireasa cu gasca si a pus la cale mica mare plecare. Inima ei este plina de dragoste pentru vecini. Si vrea sa vada cat mai mult din teritoriile ce o inconjoarata.

Vestit este oraselul pentru arhitectura mica si placutata, de munte. Cireasa va patrula la pas pe stradutele-i pietruite si in pantata. Cazarea de mas peste noapte este la domnul Lazar, intr-o casuta cu aer taranesc, pisici, mult lemn si o mica jungla de plante ce cotropesc dalele de piatrata din curte.

Vestit este si pentru localul numit Melon. Aici se canta muzica rock live si cireasa e mare amatoare de astfel de desfatari ale menestrelilor moderni. Dar inainte de asta vom degusta vestitata bucatarie a locului. Cu mana pe inima pot depune juramant. Bulgarii astia sunt mari maestri bucatari.

Salate, placinteta, ghiveciuri si alte nebunii, veniti la mine. Trebuie sa prind forte pentru a sui pe biciclete si a cutreiera vaile astea bulgaresti. Avem la dispozitie chiar si o cetate veche. Intre obiectivele turistice si culturale o sa sorbim cafelute la nisip de la o doamnata din capatul strazii pietonale. Stiu tot. M-am interesat.

Avem atata treabata la Veliko Tarnovo de nu ne vedem capul. Tot ce mai am de facut sunt niste incantatii pentru soare. Am nevoie de el ca sa ma pot bucuratata pe deplin de marunta mea aventura bulgareasca.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “velikota tarnovotata”

  1. catherine spune:

    ciresico, la numai 2-3 km e localitatea Arbanasi. merita sa dai o raita! si Velico o sa-ti placa ;)

  2. sanuca spune:

    sarumana, cred ca bag o tura:)

Leave a Reply