refuz sa ma crizez

iunie 30th, 2010

Cercul se strange. Societatea imi da in continuare ghionti. Eu nu si nu.

Sunt o cireasa indaratnica, ce nu accepta criza pana nu o loveste peste gura, cu plesnet de ploaie. Chiar si cei mai calmi dintre noi fac planuri de saracie. Inteleg eu, cu putinele informatii de economie si politica pe care le am, ca Romania este o barcuta de hartie care se lupta cu valuri mari, lacome.

Si oameni fac planuri B si C, pentru ca viata lor prezenta, a, A incepe sa sune rau. Nori grosi se aduna deasupra existentelor noastre asa cum le stim. Si prin urmare musai sa ne restrangem regiile si gestiunile la minimum. Da, in teorie stiu ce e de facut. Practica ma omoara, draguta.

Eu ma comport bland cu mine, cu 3 randuri de manusi. Ca si cum nici de criza n-am auzit, nici banii mei nu sunt in deriva. Impozitare suplimentara? TVA explodat? Cireasa nu intelege de vorba buna. Ea tanjeste sa plece pe indepartati coclauri, sa cucereasca piscuri.

Vrea sa vada, de pilda, cum traiesc, muncesc si se veselesc canadienii. Si mai vrea sa stea lenesa la malul marii in fiecare weekend de vara dat de la Dumnezeu. Asa stie ea sa faca. Sa umble pana isi toceste pingelele, sa soarba din toate cupele posibile toate nectarurile respective.

Lumea nu se mai multumeste sa sopteasca ce ne asteapta, ci pur si simplu iti urla in ureche. Vine sfarsitul glumii. Dar cireasa replica senina ca ea nu vorbeste limba crizeza. Stati asa, ca o sa gasim noi o cale individuala. O sa fie rau, stiu. Dar o sa facem tot ce se poate sa ne fie bine. Haideti sa nu ne cantam prohodul economic.

Si iar se urca in masina, si iar pleaca si iar face planuri de mancat castane coapte cu miros de octombrie prin tari straine. Si se imagineaza la ski, cu un carnat in plisc si un weissbier in labuta, cantand olariti. Si moare de pofta sa stea cu pedala apasata pana la prasele, 90% din timp.

Vreau sa stiu ce faceti voi acum. Si daca mergeti in vacanta cum v-ati obisnuit anii trecuti. Si care este planul vostru B sau C. Multumesc.

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “refuz sa ma crizez”

 1. codo spune:

  si eu refuz sa ma crizez :)
  da, mergem in vacanta ca anii trecuti, si facem la fel ca in alti ani, desi e mai greu acum.
  dar binele invinge intoteauna si good guys never lose :)
  viva la revolucion :P

 2. Beatrice spune:

  Salut cu caldura planul numarul 1.
  Eu n-am dreptul sa ma bag in discutie, dar, de afara, situatia din Romania se vede tare intunecat.

 3. sanuca spune:

  @codo: da, clar e mai greu, nivelul de trai scade pe ora ce trece. dar cat inca mai putem, chiar si cu eforturi mari, sa nu ne predam, zic.

  este intunecata, beatrice. daca sti ce stare de spirit are natiunea…si da, hai sa tinem de planul 1 cat putem, cu dintii si unghiile.

 4. vuzette spune:

  frumos scris,curat,clar,optimist. si eu sunt o optimista incurabila!nu ma pot da batuta atata timp cat mai am puls.un lucru imi doresc mult:sa fiu sanatoasa.ceea ce va doresc si voua.

Leave a Reply