reconcilierea ciresei cu cireasa

februarie 2nd, 2011

A fost o vreme, recenta de altfel, cand era sa fac infarct de trei ori pe zi, in fiecare zi. In perioada aia am avut o viata tare periculoasa, acum imi e clar. Era acum un an. Uite.

Cum ieseam din casa, cum imi ieseau clabucii nebuniei la gura. Mi-am dat seama ca asa nu se mai poate. Aveam doua variante. Ori sa fac un plan bun si sa plec repede, sa ma salvez. Ori sa raman si sa ma impac cu viata mea in tara asta intr-un mod armonios, tot ca sa ma salvez. Cum n-am gasit niciun plan de isprava, mintea mea a inceput speriata, fara sa ma mai consulte, operatiunea cu numarul 2. Acum sunt bine.

Aproape 6 luni m-am bagat in continuu in sedinta, la mine in livada, si am facut cercetari & verificari. Am vrut sa inteleg pe deplin ce mi se intampla si sa iau decizii in cunostiinta de cauza. Rezultatele sunt urmatoarele.

Da, tara asta e nebuna complet. Da, i se trage din mai multe motive, ce mai conteaza. Da, contextul asta in car traiesc are 1001 defecte. Da, orasul asta este complet sufocat de propria-i existenta. Da, e mult haos si destula mitocanie. Dar am trecut in revista ce trufandale am eu aici. Lucruri de pret la care ar trebui sa renunt spre a merge intr-o tara sanatoasa, aratoasa, cu infrastructura fara gres, istorie convenabila si oameni civilizati.

A pus cireasa intr-un taler buchetul imens de oameni legati prin sange si valori comune pe care ii are in jur in tara asta nebuna. Tot in talerul asta a pus ea si meseria legata de cuvinte pe care o are si care o gadila pe cireasa placut la subrat dimineata.

In acelasi taler a asezat cerul albastru 9 luni pe an, marea cea mare in fiecare weekend vara si campiile pline de patimi la apus si cu miros frumos tot timpul anului. Si a mai condimentat cireasa talerul cu viata romaneasca cu atatea si atatea aventuri urbane si rurale. Si-a dat seama ca tara asta e un bun sediu central pentru tot felul de haiducii, cum are dumneaei permanent pofta sa intreprinda.

In talerul o viata noua a asezat cu grija un mediu ordonat, oameni imbracati frumos, lucruri care merg bine si unse, piatete cu porumbei si cafenele, cultura mainstream, lipsa caini pe strada, circulati civilizata si pistele de biciclete.

Pentru moment, talgerul romanesc atarna mai greu. Pentru moment, cireasa s-a reconciliat cu cireasa si nu insista sa se arunce peste granita in orice conditii. Ce-o mai fi, s-o mai povesti.

Tags: , , , , , , ,

10 Responses to “reconcilierea ciresei cu cireasa”

 1. Monica spune:

  Reconcilierea sa se cheme compot! lasa ca ultimul paragraf va fi valabil, candva. Candva.

 2. poni spune:

  off topic.. ce culori minunate avem in poza aia :)

 3. sanuca spune:

  @Monica: om vedea ce compot reiese in continuare. acum e bine, sunt multumita ca am ucis niste demoni.

  @poni: lasa ca o sa le avem din nou. vara, draguta…

 4. YoungOne spune:

  Dear,
  Te citesc cand mai apuc, recunosc. Acum insa am verificat ceva pe blogul meu si te-am vazut la bloguri pe care le urmaresc: “reconciliere”. Good for you! Eu inca lucrez la asta. Talgerul meu inclina in alta parte. Poate ca voi gasi motive sa vad frumosul din cel autohton. Congrats, dear!

 5. radu spune:

  nu pot sa cred asa ceva. pai in tine imi era toata baza. ca te vei duce si vei pune bazele unui nou oras peste mari si tari. si acum stai la vatra?

 6. Alt.L spune:

  calatoarea citi si fu tare bucuroasa pentru cireasa :)

 7. The Arrow spune:

  Intr-adevar, o alegere inteleapta. Nu cred ca ai ajunge prea usor sa ai in strainatate viata plina de care te bucuri asa mult acum. In afara de cazul in care devii miliardara in dolari sau euro :) Emigrarea are avantajele ei dar pina ajungi la ele ai multa bataturica de mincat, chestie pe care trebuie s-o faci fara sprijinul prietenilor si familiei. Pentru tine cred ca ar fi de-a dreptul un dezastru, serios.

 8. sanuca spune:

  @youngone: iti doresc din inima sa ajungi si tu la o pace ca a mea, ca mi-a fost tare ciudat lunile alea de nebunie.

  @radu: pai da pentru ca nu pot sa fac asta singura cuc. imi trebuie o comunitate, pentru inceput:).

  @alt.L: cred ca ai avut cumva si tu rolul tau in asta, tu si verdictele tale crystal clear. multumesc:)

  @the arrow: da, am tot ce-mi trebuie aici si inca ceva pe deasupra. va am si pe voi, chiar daca de asta n-am zis nimic, din mandre:D

 9. The Arrow spune:

  He he. Eu la unsolicited advice sint prima, sa stii :)

 10. Andrada spune:

  Eu am fost ceva mai vehementa in a spune chestia asta (deh, am pandalii uneori, mai ales cand ma calca careva pe coada – era atunci un context…), dar daca ar fi sa exprim la rece, cam asa e, cum ai zis tu mai sus :)
  Uite aici am zis: http://www.verzi-si-uscate.ro/2009/09/20/nu-vreau-sa-plec-din-romania/

  Eu ma bucur ca sunt oameni care mai ajung si la concluzia asta dupa ce cantaresc… Majoritatea o trag pe cealalta. Concluzie…

Leave a Reply