mi-a ragusit claxonul

ianuarie 30th, 2011

Au trecut patru ani de cand claxonez cu ravna pe unde trec.

Au fost patru ani lungi si plini, patru ani de claxonari fertile si totusi teribil de futile. Atata lucru stiu si eu. Patru ani in care m-am aburcat pe panta claxonatului cu entuziasm. Patru ani in care am exprimat prin claxon sentimente amestecate. Acum a venit timpul sa platesc pentru toate astea.

Cu greu imi mai vine azi sa claxonez. Cand totusi nu ma pot abtine si ating goarna atat de draga, sunt pedepsita cu un sunet hilar. Un fel de boncaluit de cerb. Un raget pentru care cred ca ma rad si curcile din trafic, cand ma aud. Ce pedeapsa mai mare pentru un claxonator de profesie, ca cireasa.

E clar ca am exagerat. Detest claxonul altora din toata inima mea mica si neagra. Insa asta nu m-a impiedicat sa ii tratez eu pe altii cu al meu din belsug. Nimic nu m-a impiedicat sa sanctionez in acest fel hilar bmw-urile & alte masini mari, cu mitocani la bord. Am claxonat cand le-am zarit depasind coloana, vening pe contrasens, taind fata si facand slalom prin orasul asta deja sufocat.

Am claxonat batranele care treceau pe unde nu se poate povesti. Am claxonat caini, ca sa evitam un macel. Am claxonat femei bogate oprite de-amsulea pe banda din dreapta. Mai aveam putin si claxonam, in mod libidinos, barbatii aratosi de pe strada. Am claxonat mult, caci am avut de ce.

Acum s-a cam ispravit. De rusinea sunetului pe care claxonul meu a inceput sa-l scoata, ma voi gandi nu de 2 ci de 22 de ori inainte sa-l apas. Ma gandesc ca, odata inceputa coborarea, starea claxonului meu o sa se deterioreze pe masura ce abuzez. Si cum fara claxon deloc nu pot trai si cum in service sa-l fac sa graiasca din nou nu-mi place sa ma duc, solutia e simpla.

Claxoneaza acum cireasa in sfarsit civilizat, cu grija, doar cand e musai. Aplicam starea de necesitate, caci mi-a ragusit claxonul.

Tags: , , , , ,

7 Responses to “mi-a ragusit claxonul”

 1. auzi…
  ptr un moment parca toate claxoanele au claxonat intr-un glas ptr sustinere si incurajare
  *tiii tiii* :)

 2. sanuca spune:

  @John C: multumesc frumos:)

 3. Marian S spune:

  Stai linistita, isi revine singur. E de la ger si/sau a intrat apa.
  Odata cu venirea primaverii cireasa va fi din nou fericita.
  PS: auzi, de ce nu deschizi geamul sa le zici ceva din gura ?
  :)

 4. catherine spune:

  Cireaso, nu te potrivi cu ce zic domnii! Or fi dumnealor persoane respectabile, insa eu cred ca vor sa te impinga pe o cale gresita. Au tu nu stii oare ca o duamna nu claxoneaza?! Claxonatul echivaleaza cu punerea mainilor in solduri intr-o eticheta automobilistica. Eu zic sa te rezumi la rare si fine atentionari sonore, asa, ca un dres de voce, ca un “pardon!” soptit :)

 5. vera spune:

  Cireshik, esti cea mai cea. M-ai distrat major. Intr-o viatza de om, caci am si io o virsta, nu am mai auzit de ACEASTA napasta pe capul bietului om, deshi lista e lunga, nesfirshita chiar si plina de ce nici cu gindul nu gindeshti. Dar ACEST necaz este clar New Entry.
  Brava!
  Altfel, desigur, compatisez.

 6. shmeny spune:

  nu te cunosc suficient incat sa-mi dau seama daca vorbesti la propriu la figurat :) ))))

 7. sanuca spune:

  @Marian S: am trecut de faza asta, ca am fost aproape de infarct.

  @cat: haha, in traficul bucurestean o soapta te aduce in sapa de lemn:D

  @vera: ce-mi place cand reusesc sa fiu prima in ceva, nu conteaza in ce:))

  @shmeny: la propriu, draga mea, la propriu:)

Leave a Reply