livada noastra cea de toate zilele

iunie 9th, 2010

Ce coincidenta. Eu sunt o cireasa si locuiesc intr-o livada. Iar Andrei Birsan m-a invitat la el in livada. In Livada lui de fotografii. Un spatiu bibilit si frumos, care m-a emotionat profund.

Adica in Piata Unirii 1, la metrou, unde am lipit aseara, pana la ore prea tarzii pentru somnul de frumusete al unei cirese, poze. Am depus acolo 39 de fotografii printate special pentru aceasta intamplare. Varandu-ma astfel intr-un mod placut pe mine si pe hotcity.ro (partener eveniment) in eternitate.

Pe scurt proiectul este asta. Vino bucuresteanule, vino si lipeste pe stalpii statiei poze facute de tine sau mama ta sau sora ta in Bucuresti. De tine sau mama ta ca sa fim siguri ca sunt ale tale. Pozele nu tin sa aiba o tema anume. De fapt cu cat mai diversificat, cu atat mai bine. Tu vino si adu ce vrei tu.

Pentru ca ideea generala este asa. Sa facem statia asta mai frumoasa timp de 3 zile, adica 9-11 iunie. Si e mai frumoasa, sa stiti. Ca am fost eu acolo si alti oameni, si am lipit sute si poate mii de poze si am fost toti fericiti de asa intamplare.

Si toti trecatorii aia pe care ii credem noi insensibili au pierdut toate metrourile holbandu-se la ele. Pozele sunt foarte frumoase. Fiecare a ales ce l-a taiat capul. Si daca ati ce delicate sunt emotiile care ies din pozele astea reunite. Mergeti sa vedeti, mergeti.

Si doi la mana, dupa ce ne uitam bine la ele si ne minunam de cat suntem de multi oameni sensibili, vine faza doi. Expozitia pleaca la Muzeul Municipiului Bucursti si intra intr-o arhiva cu poze actuale, care ii va lasa cu gura cascata pe bucurestenii de peste multe zeci de ani.

Ahaaaa, deci asa arata orasul asta si locuitorii lui in anii 2010. Ia uite cum sunt imbracati, hihi, o sa zica urmasii nostri. Ia uite cum erau firele de electricitate, spanzurate deasupra strazilor, in groase noduri gordiene. Wow. Si cine era presedintele astea care arata asa funky?

Eu am pus acolo o selectie de poze cu tot felul de chestii reprezentative pentru Bucuresti. Printre monumente, copaci infloriti, intalnire cu sute de bicicliste care poarta fusta si picioare de fete incaltate frumos, este si o prietena buna. Una care rade cu gura pana la urechi, alaturi de alte trei prietene bune.

Mai sunt de gasit acolo si picioarele mele, alaturi de ale lui a cherry, goale si sprijinite de parbrizul sagetii albastre. Ne odihneam dupa ce am cules o vie din apropiere. Mai e o poza cu un prieten care se sprijinea pe o capita de fan la Muzeul Satului. Si doi baieti manga, pozati asa, pur si simplu, pe strada.

Vernisajul Livezii de fotografii este astazi la 7, in Piata Unirii. Daca reusesc sa mai ajung si eu inca o data, bine. Daca nu, vin sa ma uit din nou, la formula completa, in zilele ce se bulucesc sa vina. Partea cea mai buna este ca mai puteti lipi si voi astazi poze la fata locului.

Dimensiune 10X15. Tema la alegere. Poate sa fie farfuria cu ciorba de aseara sau balconul de baut cafeluta azi dimineata. Si interioarele de case sunt interesante. Urmasii trebuie atinsi cat mai profund.

Proiectul e chiar misto. Si e o livada vie. Pozele sunt suspendate in aer, in consola. Se misca la orice boare de vant, ca niste palmieri culturali. Mie cand imi place ceva, imi place. Pozele mele au numele meu pe spate. Ia vedeti, le descoperiti?

Tags: , , , , , ,

7 Responses to “livada noastra cea de toate zilele”

 1. Ruxandra spune:

  Ce misto era aseara la metrou!…facea lumea poze pozelor.

 2. sanuca spune:

  aaa, deci ai fost:)). vii si azi la vernisaj?

 3. marius spune:

  Azi, trecând pe acolo, erau tare “jumuliţi” stâlpii de curentul de aer, rău şi nemilos … :) )

 4. sanuca spune:

  aoleu, pai acum, fix acum e vernisajul. sper ca i-au reparat intre timp.

 5. patratel spune:

  am fost aseara in statia de metrou, in drum spre casa, si m-am emotionat de cit de frumoase erau pozele :) … bine, ca sa fiu circotasa, unele n-aveau nici o legatura cu “subiectul” :P
  si, cireasa draga, ti-am vazut labutele pe bordul masinii ;)

 6. sanuca spune:

  @patratel: ce draguuuuuut ca le-ai recunoscut.

 7. [...] pareri la: Radu, Sana, Kerucov, [...]

Leave a Reply