gura de mare

aprilie 11th, 2010

Poate ca e iarna de vina. Prea lunga si prea inzapezita. Poate ca iedul din mine care cere insistent sa zburde, fara sa-i pese de alte calcule pe care le-as putea avea. Poate ca promisiunea irezistibila a unui vant prin plete.

Ne-am suit in masina si ne-am dus intins la mare. A cherry si dentista cu cei mai mari sani si cei mai adanci ochi negri si cu mine. Cu autostrada inchiriata specialmente pentru noi si tot tacamul. Cerul facea nori cu figurine pufoase. Deasupra capului am avut mereu elefanti si maimute si femei batrane si pestisori si oi.

Doar noi si campurile care zburau dandaratelea, cu pufii de la vrabii si ciocanitori care ne taiau calea. Si petale de flori care ne ningeau dinainte, pe post de covor rosu dar alb ca laptele proaspat muls.

Primul popas: Efendi. Cafeneaua turco-tatara din Neptun, deschisa din motive bizare tot anul. Pentru ca nu era nici un alt suflet dornic de suberek cu branza si iaurt si cafea la nisip, am gasit coltisorul nostru disponibil.

Ne-am tolanit pe perne in pozitii indecente si am hapait fara maniere cate doua suberek proaspete. In acordurile muzicii din tara fosta asupritoare. Cea care cum ne prindea, ne transforma in spahii si/sau ne necinstea.

Am luat cafelutele, vreo doua de caciula, pe terasa insorita pana la refuz. Apoi ne-am mutat agale mai departe si am ajuns unde ne tragea ata. La vama, pe nisip, unde ne-am si trantit pe loc pe nisipul inca naiv si neintinat. Si acolo am ramas, rastignite in miros de mare si sare si alge vii inca.

Si ne-am tras pe fata val de roseata primita de la soare, pe motiv ca ne-am emotionat sa vedem marea pentru prima data anul asta. Si am sporovait si am ras si i-am disecat pe ceilalti participanti la primele valuri publice de anul asta. Ne-am bucurat de primele fire de nisip stranse intre degete si am tras pe nas briza.

Dupa ce am reusit sa ne ridicam una pe alta de pe plaja folosind multe incurajari si un spaclu, ne-am aruncat intr-o cherhana. Unde am sarbatorit prima gura de mare pe anul asta cu salata de icre si bors de peste cu ardei iute. Si apoi am pornit sa infruntam un apus de zile mari.

Asa arata prima zburdalnicie pe malul marii. Si declaram sezonul deschis. Au inceput vamile si ele o sa se tina lant pana cade prima gura de bruma. Acum e randul gurilor de mare, luate in exces.

Tags: , , , , , , , , , , ,

11 Responses to “gura de mare”

 1. ady spune:

  sa va fie de bine.

 2. thea spune:

  Ooo, ce dor imi e de mare si de toate escapadele facute cu cele doua prietene bune ale mele… citeam si imi aduceam aminte :)

 3. catherine spune:

  nu ti-ar fi rusine obrazului… ;)

 4. hot_tequila spune:

  Adevarul e ca mi s-a facut si mie un mare chef de o gura de mare ;)

 5. sanuca spune:

  @ady: tu cand te duci sa spargi gheata?

  @thea: pai si nu vii, macar in vizita?

  @cat: not really:D. cat de curand o fac din nou.

  @hot tequila: pai sa cotropim litoralul, zic.

 6. codo spune:

  ce frumos!vreau si eu la mare.:) viva vama veche !

 7. catherine spune:

  aflu cu oroare c-au asfaltat vama!!! spune-mi ca nu-i asa, minte-ma frumos ca praful batran e la locul lui si ne-asteapta pofticios masinile si gleznele si pletele… spune-mi ca n-o sa traversez pe zebra la clatite si n-o sa stam la semafor la bibi… :( (

 8. ady spune:

  nu stiu cand voi sparge gheata, dar eu voi sparge spre munte. :)

 9. laura spune:

  de ce doar o gura de mare cand poti avea marea? :P

 10. sanuca spune:

  @codo: pai mai e asa de putin, mai codo!

  @cat: da, asa s-a intamplat. nu e semafor dar restul e acolo: asfalt proaspat, cu borduri inalte cu tot.

  @ady: cum de nu-ti place marea? Omg.

  @laura: m-ai spart cu chestia asta, m-am gandit toata dimineata la ea:))

 11. thea spune:

  Sigur vin, da’ mai e atata pana atunci….

Leave a Reply