decat niste idei

aprilie 14th, 2010

E placut sa citesti o revista buna. Una tiparita, cu hartie de calitate, si continut tot asa.

Inchin postul asta lui Decat o Revista pentru ca doar rar am surprize bune. Si cand imi explodeaza in fata, trebuie sa trambitez despre ele.

Cristi Lupsa, tanarul tata al lui decat o revista, este extraordinar de dedicat publicatiilor tiparite. Sigur ca nu este retrograd si se foloseste de internet ca noi toti. Dar dragostea cea mare ramane presa rasfoita. Spun asta pentru ca am descoperit un paradox.

Stilul lui Decat o Revista este foarte apropiat de stilul de comunicare direct si lejer folosit mai multe pe internet in Romania. Adica nu am vazut o alta revista fizica, pe care sa o poti tine in mana pe wc, si care sa se simta asa de bine in pielea ei ca Decat o Revista. Si sa vorbeasca despre topicuri asa de personale ca ea.

Abordarea mi s-a parut mie asemanatoare cu cea pe care o gasesti pe unele dintre cele mai bune bloguri, asa. Subiectele sunt foarte actuale si foarte geografic romanesti. Decat o Revista scrie despre chiloti tanga si perenitatea lor, despre meniul celebru al restauratului La Gil, in care produse de post sunt post-production.

Eu n-am citit primul numar din Decat o Revista. L-am vazut pe net dar nu am pus mana pe un exemplar. Dar m-a convins asta, al doilea. Pe care il am acum in casa. Si pe care l-am achizitionat la un eveniment unde era doar lume misto. Si nu putina.

Care zice despre femeile care muta din tatani spatiul romanesc si-l aduce pe calea cea dreapta. Pe unele dintre ele le stiu si eu si e foarte adevarat. Cu una dintre ele am chiar privilegiul sa stau zilnic in acelasi birou. Si ma mira-bucura ca Decat o Revista s-a prins ca e tare, cand revistele tind in general sa vorbeasca despre un cu totul alt soi de femei.

Decat o Revista scrie si despre dragoste dar ce gasesti in acest al doilea numar nu are nicio legatura cu “10 pasi pentur a-l face sa-ti cada la picioare”. Are si un pictorial dar actorul principal care-l insoteste pe modelul cu haine frumoase este o shaorma mustind de sos.

Si sa inchei da, facand reclama pura publicatiei Decat o Revista, in modul naiv in care in comunism eram indemnati sa mancam peste la fiecare masa. Eu zic sa cumparati Decat o Revista acum, ca e misto. Si daca va place si ati citit-o de la altul dar nu o cumparati, s-ar putea sa nu mai fie.

Si acum va las tezaur un interviu cu Cristi Lupsa, facut de mine. Ca sa vedeti cine e el si ce bine le zice. Despre femei si despre revista lui, in general.

Tags: , ,

2 Responses to “decat niste idei”

  1. laura spune:

    data viitoare cand ne vedem as putea sa-ti aduc primul numar, decat imprumut :)

  2. sanuca spune:

    sunt multumita si decat asa.

Leave a Reply