curatenia de toamna

noiembrie 12th, 2010

In acesta dimineata, care poate ca arata ca oricare alta, se intampla ceva.

La ora 11 jumate, iese in lume, de fapt chiar in centrul orasului nostru, pe Calea Victoriei 120, siteul www. romaniacurata.ro. El este vocea internetica si vioaie a Aliantei pentru o Romanie Curata.

Vorbim de un fel de platforma-instrument prin care romanii care nu accepta sa se resemneze, cum ar fi mama de cireasa, vorbesc cu autoritatile punctual, pe probleme care pot fi rezolvate cu rezolvatorul din dotarea fiecarui om interesat.

Din cate pricep eu, este un fel de Let’s Do It Romania. Un heirup. Doar ca se intampla pe toate planurile, nu doar in legatura cu deseurile. Si mai exista o deosebire, mare si buna. Cei care pun la cale acest proiect civic, adica Alina Mungiu-Pippidi, Tolo si Toni Grecu, nu lucreaza in sistem loveste si fugi, pentru ca aici e ceva mai mult de tras.

Alianta pentru o Romanie Curata crede ca Romania se poate curata in fiecare zi. Si spera ca preocuparea pentru asta, care ii urmareste pe cativa dintre noi ca o fantoma buna, sa creasca si in alti romani treptat, ca o mladita, de acum inainte.

Am auzit de Alianta Romania Curata de la Radio Guerrilla, cred. Si lucrul care mi-a atras atentia este ca nu e vorba despre un partid, ci despre oameni care s-au saturat de partide. Dar cetateni cu zvac prin vene, care vor o schimbare pe bune, de jos in sus dar si pe orizontala. Si care incep sa miste ceva.

Am inteles ca siteul o sa stranga probleme reale, care ne omoara pe toti. Si o sa le duca mai departe, incercand sa le rezolve prin presiune civica si incapatanare. Si ca asta este un raspuns la pasivitatea romaneasca de care ne tot plangem.

Suna ca o cauza pe facebook, doar ca se intampla in offline. Adica pe bune, in carne si oase. Ia sa vedem. Sunt tare curioasa. Eu stiu ce o sa scriu pe site ca imi doresc de Craciun.

One Response to “curatenia de toamna”

  1. Anca spune:

    “Din cate pricep eu, este un fel de Let’s Do It Romania. Un heirup” – parca erai o sustinatoare a proiectului :)

Leave a Reply