scurtmetraj absurd si rusinos

noiembrie 8th, 2010

Cireasa dormea somnu leganatu de tip cuseta de la Cluj spre Bucuresti. Si tot ce urmeaza mai jos este destul de jenant pentru ea sa istoriseasca, din doua motive.

Nu cred in vise si ma plictisesc de moarte cand altii mi le spun pe ale lor. Mi se par niste resturi de franturi de spanuri de imagini insailate de mintea care nu e in firea ei cand doarme.  Doi, scurtmetrajul, chiar daca fictiune, ma pune intr-o ipostaza jenanta. E creat totusi de mintea mea. Insa in livada se zic lucrurile pe sleau. Chiar cand ele nu-mi convin, ca acum.

Se facea ca cireasa se distra de minune intr-un hotel cu prietenul ei. Nu ma refer la chestii deocheate. Radeau, se simteau bine, era armonie, veselie si tot ce vrei. Nu stim cine este prietenul ei din vis, caci stiti cum se intampla in oniric. Nimic nu e ce pare a fi si taman cand esti sigur ca lucrurile sunt ok, ele o iau razna de tot. Un broscoi verde devine fiu de imparat rosu sau avion cu motor ia-ma si pe mine-n zbor sau de fapt ala negru care respira greu era ta-su, ma.

Apare cel mai iubit dintre pamanteni. Ne uitam ochi in ochi si ne intelegem din privi. Nu mai conteaza nimic, ne-am regasit si asta anuleaza orice alte aranjamente aveam noi prin vis, fiecare. Il iau de brat si il strang langa coasta mea cu placere, gandidu-ma ca asta-i carnea care conteaza. Mergem spre lift. Acum urma sa locuim impreuna in hotelul ca un fum.

Ajunsa la lift eu zic stai putin si privesc intr-o parte, cu diverse treburi mici ce mi se ivesc urgente sub nas. Chiar si in vis cireasa face un milion de activitati. Cand ma intorc, cel mai iubit dintre pamanteni nu mai e. Liftul, in mod bizar, e inca acolo. Ma urc si ajung la camera noastra.

Cel mai iubit dintre pamanteni nu e acolo. Merge foarte tare aerul conditionat. Pe masa este un buchet mare de narcise galbene. Florile acelea care parca au un cap galben de lumina spanzurat pe-un fir vanjos de iarba.

Armata de narcise face spre mine plecaciuni la unison de la aerul conditionat, care e foarte puternic. Mi se inclina toate spre mine si ma invita sa citesc biletul strecurat intre ele. Cel mai iubit dintre pamanteni nu e in camera. Stiu ca s-a mai zis dar ideea e ca tot nu e. Pe bilet scrie o sa fie bine.

конец

Tags: , , , , , ,

5 Responses to “scurtmetraj absurd si rusinos”

 1. RCA Ieftin spune:

  “Florile acelea care parca au un cap galben de lumina spanzurat pe-un fir vanjos de iarba.” =super metafora!

 2. catalina spune:

  ok, super frichi visul. gave me za chills.
  dar da: o sa fie bine :)

 3. Marian S spune:

  Sper ca n-ai intervievat un clujean in cuseta aia de doua locuri.

 4. sanuca spune:

  @…: multumesc

  @catalina: m-am mai gandit si am ajuns la concluzia ca o sa fie bine daca el o sa stea de-a pururi disparut, ca in vis:)

  @Marian S: eu nu intervievez oameni noaptea, clujeni sau nu.

 5. Catalina spune:

  din pacate, cei mai iubiti dintre pamanteni nu stau niciodata de-a pururi disparuti. mai devreme sau mai tarziu, apar brusc, cand te astepti mai putin. nu stiai? cred ca pentru ei e ceva trecut in fisa postului :)

Leave a Reply