profetia lui florian din severin

februarie 1st, 2011

Cireasa e si ea romanca, ne place sau nu. Prin urmare, aflata in loisir pe partie, nu-si doreste neaparat sa intalneasca alti romani necunoscuti.

Si totusi, nu prea are de ales. Intr-una din zile cireasa bea bere si inghite carnati cu nemiluita intr-o aleasa companie. E pauza de pranz dupa 3 ore de ski atroce. Femeia croata ce lucreaza la cabana muntoasa isi da seama ca cireasa e est-europeana. Si asta desi promit ca nu mi-am supt maselele si nici nu mi-am batut conationalele cu palma peste ceafa, urland a gluma. Dar probabil am rostit barza varza viezure si ea a recunoscut graiul dac.

Asa ca se prezinta si insista sa-l aduca pe florian ciresei, lui a cherry si poneiului sturlubatic. Stranse cu usa, zicem da. Cum sa inteleaga alte popoare, mai prietenoase din fire, ca noi nu ne omoram sa avem de-a face cu niste conationali. Si ca am plecat de-acasa tocmai ca sa scapam de ei.

Doamnelor si domnilor, florian din severin. Un tasti-bashti de roman iute si iscusit care lucreaza la austrieci. El se  bucura de mare recunoastere din partea patronilor. Stim asta pentru ca odata ce in cabana intesata de skiori se raspandeste vestea ca florian are musafiri din tara lui, lucrurile se precipita. Patroana nu doar ca il scuza de la spalat vase, ci ne pofteste la ceai si cafea pe barba ei.

Uite-ne cum stam la soare, pe terasa cabanei, orbite de zapada. Sedem in pulovere si luam ceaiul cu florian din severin. Si de unde fugeam de el, acum ii sorbim cuvintele odata cu fiertura. Florian din severin e optimist si bine dispus. Aflam ca traieste bine si ca la vara o sa fie cald. Si in timp ce el vorbeste de-ale lui, cireasa se gandeste la ale ei si vede cum totul se impleteste armonios.

Vede ea livada si vede si lumea cea mare intr-un glob. Florian din severin o ajuta. Cireasa vede cum din gura lui ies numai lucruri bun prevestitoare. Anul asta este minunat pentru tine si prietenele tale, cireaso. O sa fiti fericite, cireaso. O sa fiti libere, cireaso. O sa faceti numai alegeri inspirate cireaso. O sa respirati aer curat, o sa va imbunatatiti finantele, o sa vedeti lumea cu totul si cu totul altfel. O sa vedeti lumea, cireaso.

Viitorul suna pufos. Cine ar fi crezut ca florian din severin o sa fie o piatra de hotar in viata noastra. Si ca o sa ne faca sa vedem lucrurile cu ochelari noi, de cal tanar. Multumim oracolului in cauza si asteptam cu interes ca profetia lui sa se intample. Desi lucrurile sunt ca si rezolvate. Se stie ca o profetie bine primita e pe jumatate implinita.

Leave a Reply