ganduri despre pilula de dupa

decembrie 29th, 2010

De curand va povesteam despre metode contraceptive care se folosesc cu cap. Ei bine, din motive felurite, m-a suprins si pe mine iarna asta nepregatita. Exact ca pe autoritati.

Se da zero contraceptie si totusi destula apropiere fizica. Bonus, prezervativul fuge mancand nori intr-o lume mai buna. Si asta fara sa ma previna. Pur si simplu, fara regrete, fara vaicareli. Cand sa-l intreb daca totul e ok si vom avea o seara linistita, ia-l de unde nu-i. In loc sa stea la post, el umbla creanga. L-am certat aspru. L-am prins de umeri si l-am zgaltait.

Insa ce era de petrecut deja se petrecuse. Prinde orbul scoate-i ochii. Multi potentiali copii dantuie acum pe sub pielita subtire de cireasa. Maraie cireasa, da din codita si din colt in colt. Face socoteli, se uita ca pisica-n calendar. Nu-i vine deloc la socoteala sa inghita pastila de a doua zi. Prea multi hormoni de-odata. Cat pentru a schimba viata unui cal, nu doar a unei cirese.

Si dupa ce se codeste ea o vreme, isi da seama ca nu se mai poate taragana. Se duce val vartej la farmacie. Cere o pastila de dupa, chiar asa, taraneste, si plateste si o caruta de bani. Ca si cum dupa ce ca ai gresit, acum trebuie sa intri si intr-o stramtoare financiara. Apoi ia pastila, se pune cu ea pe canapea si se gandeste. Dar poate nu e chiar cazul s-o pe bune inghit.

Cine a mai auzit asa ceva. Ca dintr-o singura incercare, fie ea si reusita, se fac copiii. Probabil ca trebuie mai multa activitate fizica si niste sesiuni repetate. Da dar sa risc, nu prea imi vine. Se uita cireasa la pastila si pastila la cireasa. Isi masoara fortele, acesti adversari redutabili. Mi-e foarte sila sa inghit pastila de dupa. Ma gandesc ca in urma acestei intreprinderi, risc sa-mi creasca par pe sani, barba si coada.

Scot pastila din gaoace, iau alaturi un pahar cu apa. In loc s-o inghit si gata, sunt cuprinsa iar de speculatii. Etete risc, ii vine in cap tot ciresei. Pana la urma riscul ar fi un copil. Si ce copil ar fi, daca imi permiteti. Cel mai frumos din parcare. Daca in tot amalgamul asta eu as veni cu nitel blond, ar iesi o intreprindere cu multi sorti de izbanda. Asa ma bate gandul. Genetic vorbind, cred ca ar fi la standarde europene.

Ce-ar fi sa le fac tuturor o surpriza. Sa anunt ca urmeaza sa prezint lumii un copil facut din flori de cireasa. Dar gandul asta ingheata cireasa. Pe cat de frumos ar fi copilul, pe atat de absurd actul in sine. Sfinte Sisoe, se mira cireasa, ce ganduri iti pot veni odata cu niste spermatozoizi. Gata, nu mai sovai.

Hap.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “ganduri despre pilula de dupa”

  1. mimi spune:

    Din ce stiu eu daca iei 1 data pastila de dupa nu e o tragedie. Nu ai voie sa iei 2 in decurs de 6 luni (daca imi amintesc eu bine). Oricum probabil scrie pe prospect exact.

  2. ella spune:

    Bazandu-ma pe aceleasi principii si eu am luat de 2 ori pastila de dupa. Nu stiu cum o fi la tine…dar eu mi-am blestemat urmatoarele 24 de ore dupa ce am inghitit-o. Nici dupa cea mai crunta betie nu cred ca ma simteam in halu’ ala… Insa, pentru o sarcina nedorita…as repeta experinta, oricat de nasoala a fost.

Leave a Reply