despre scoli de sentimente

februarie 14th, 2011

Prin scoli de sentimente inteleg relatiile prin care am trecut si starea de spirit cu ce am ramas in cuget si-n simtire in urma lor. Exista scoli de sentimente si scoli de sentimente.

Cand ies dintr-unele mai blande, ma gasesc alba-ca-zapada. Ma dau de cateva ori peste cap pana ametesc rau de tot. Ma scutur putin si ma refac precum in povesti. Nu sufar nicio zgarietura, sunt intacta. Inima este putin ciufulita dar fara fracturi majore. Sincer, o inima nefranta e ca o nunta fara lautari.

Asta este ceea ce numesc eu o scoala de sentimente neperformanta. Una care nu a reusit sa ma dea cu teasta de soare au sa ma coboare pana la gat in smarcuri emotionale.

Noroc ca exista si scoli de sentimente performante. Unele care parjolesc totul in jur. Scoli de sentimente dupa care pur si simplu dau turcii. Scoli care imi sterg cu un burete imbibat intr-o substanta secreta tot ce stiam. Si apoi ma baga intr-un training de zile mari si imi rescriu tacticos istoria mea sentimentala.

Intamplarea face ca eu am terminat probabil cea mai rea scoala de sentimente din sud-estul europei. Si asta mi s-a intamplat taman cand credeam ca stiu tot in materie. Nu i-as zice chiar noroc. Probabil ca m-a preocupat foarte tare subiectul si de-aia am reusit sa prind un loc. Oricum, ai putea crede ca una dintre cele mai rele si de-aia atat de bune scoli de sentimente are locuri reduse, doar pentru cele mai brave dintre noi. Ei bine nu.

Este o scoala de sentimente care primeste inscrisi pana ii crapa balamalele. Face asta contra unui cost modic. Primeste si elevi de soi, care promit, dar si plevusca. E grozav de democratica si acorda credit fiecarui invatacel in parte. Cand intri in ea, ti se pare ca ai apucat pe eros de-un picior. Abia cand sufli greu si ai vrea sa iesi degraba iti dai seama ca este o oarece problema.

Intamplarea face si ca o prietena buna, sa zicem poneiul zvapaiat, a terminat aceeasi institutie de relatii. Noi credem foarte mult ca ce nu te omoara te intareste. Asa ca acum am prins curaj. Dupa ce am vazut ca suntem in viata si ca o traim cu pofta, ne vine sa trecem la un nivel superior. De ce sa ne limitam la atat cand putem sa mergem la nivel international.

Asa ca acum suntem curioase de o scoala de sentimente la nivel european, nu doar sud-est european. Si apoi vom cauta, poate, cu lumanarea, o scoala de sentimente pe fiecare continent in parte. In curand, daca trecem cu brio fiece etapa, vrem sa ne inscriem la o scoala de sentimente la nivel global. Abia atunci poate vom fi niste fiinte perfecte, pregatite pentru tot ce-i mai rau pe lume.

Viata e frumoasa. Viata e 82% cum mi-o fac eu.

Tags: , , , ,

7 Responses to “despre scoli de sentimente”

 1. poni spune:

  iti spun, impreuna o sa cucerim lumea! ;)

 2. sanuca spune:

  iti spun, o sa reusim:)

 3. DSD spune:

  va spun, puteti mai mult de 82%.
  iar eu continui sa caut perfectiunea :)

 4. Nona spune:

  frumos scris, de mult timp nu am citit un articol asa de fun si realist :)
  nu sunt curioasa, dar din ce am citit poate rezulta ca ca aceeasi scoala de sentimente = acelasi barbat :)
  asta n-are nicio importanta, but if true, e ciudat si hilar cumva modul in care viata aduce anumiti oameni impreuna.

 5. sanuca spune:

  @DSD: tot acolo esti?:)

  @Nona: da, asa este. si da, e mega curios cum suntem prietene asa de bune.

 6. vera spune:

  Fetelor, esp. sana si Nona – ca outsider-itza, mie nu mi se pare de loc curios. Mi se pare o situatzie rara, dar nu curioasa. Ea arata doar ca:
  1. sintetzi fete deshtepte.
  2. avetzi gusturi asemanatoare la domni. si la alte chestii. adica semanatzi.
  3. domnul cu pricina este consecvent, ii place un anumit tip de duduie, si acela sintetzi voi, si poate si alte fete ca voi.
  QED

Leave a Reply