cireasa si logistica bradului

decembrie 21st, 2010

De unde sa se prinda cireasa ca o sa ajunga in asa postura delicata. Acum da ea din colt in colt si tot asa. Dar totusi nu razbeste in identifica pe raft solutia cu eticheta “optim” agatata de un firicel de ata.

Ani de zile nu si-a batut deloc mintea cu logistica asta. Mereu s-a gasit cineva cu muschi si vointa de fier prin preajma. Un barbat care s-o ajute cu placere si vioiciune in a aduce galigan de brad in casa. Ca sa nu mai vorbim de fixarea in suport si probele aferente pana cand bradul ciresei accepta sa stea falnic si drept, ca un urias verde.

Trebuie sa targuiasca acum cireasa bradul pentru 2010 si sa vezi pozna. Prin sau pe langa casa omului nu misuna niciun barbat. Mai rar asa ceva. Nu tu un suflet pereche, nu un verisor de la tara, nu un oaspete de peste mari si tari. Nu tu macar un coleg de serviciu sau un vecin binevoitor. Si-a caznit ea mintea in fel si chip. S-au perindat prin fata ei, ca genericul din Tanar si nelinistit, o sama de barbati potentiali adjuvanti de brad.

Dar fiecare vine cu o poveste interactiva. Una sensibila tare la atingere, ce presupune un risc emotional.

Daca il rog pe X* sa ma ajute sa car bradul, o sa creada ca vreau de fapt sa facem sex salbatic cu miros de padure. Daca il apelez pe Y, o sa ma banuie ca insist sa ne impacam intr-un mod patetic si o sa-mi rada in nas. Sunandu-l pe Z as putea comunica dorinta mea imediata si arzatoare si nesocotita de a incepe o relatie. Cu el, acum, neaparat.

As mai putea sa-l cer pentru o seara geroasa de mers in Obor pe A. Dar cu A. nu am vorbit de multa vreme, prea multa. Si ma gandesc ca ar stramba din nasu-i ca un radar, suspicios fiind de asa rugaminte. B. sigur m-ar intelege si nu ar adauga semnificatii suplimentare acestui act simplu: cumpararea unui brad pentru cireasa. Dar are acum o prietena si vreau sa-l feresc de ghilotina.

Uf, pe C. chiar nu pot sa-l rog. Ar ramane cu impresia ca m-am hotarat si ca acum vreau sa-i port copiii si nu ar fi de acord.

Ce complicat e sa cumperi un brad. Daca i-as suna pe toti acesti oameni sa ma ajute sa aduc acasa un dulap greu, n-ar fi nicio problema. Dar un brad, hm. El poarta printre crengute promisiuni si sperante si uitaturi piezise si juraminte facute in graba sau incurate prin ciucurii de la covor. Asa stand lucrurile, cireasa trebuie sa-si ia singura copacul vanjos la spinare. Urmarita doar de catre a cherry, cu ochi de strateg logistic si multa pricepere.

*Pentru protectia sentimentelor de ambele parti, numele personajelor au fost schimbate.

Tags: , , , , , , ,

3 Responses to “cireasa si logistica bradului”

 1. Marian S spune:

  Eu aveam o solutie dar, de, daca nu intrebi la timp un nene cu par alb in cap…
  E un mic scenariu. Se adauga in echipa personajul pe care il denumesti “dentista cu cei mai mari sani din lume“ si se instruieste aceasta sa spuna la final: acuma, daca tot am adus bradul pina aici, nu se gaseste un sofer sa ma conduca si pe mine pina acasa ? Ca am o durere groaznica in mana dreapta, de la instrumentele mele. Si scapai SIGUR.
  Parerea mea.

 2. patratel spune:

  ar mai fi o solutie: iei doar o crenguta sau un aranjament gata facut cu globuri cu tot! :p … miroase a brad si totusi nu ai nevoie de forte suplimentare pentru aducerea lor in casa … io asa fac, desi am cu cine (sa car bradu’, da?) :)

 3. marian si patratel, nu cunoasteti prea bine nici dentista nici cireasa :P )

  Prima, mai ca lesina cand tre sa fie vulnerabila voit in public. E apriga femeie si mai degraba pune ea mana pe topor si ciopleste bradul decat sa ceara ajutor. Dar ea acum este sus, in Moldova.

  Cat despre cireasa… In casa ei nu va sta never o creanga in loc de bradul propiu zis, cate zile o avea ea pe lume :)

  Asa ca, pe brandul meu se bazeaza si pe puterea ei de seductie si negociere. E tot ce avem anul asta. Daca nu gasesc un domn pana maine. The night is young :)

Leave a Reply