vreau sa sed pe domnul Racovita

iunie 7th, 2010

Da, dupa adanca chibzuinta, m-am hotarat. Vreau sa sed pe domnul Racovita. Emil Racovita.

Clujul m-a avut inca o data. Asa face mereu. Cum ajung acolo, cum fac febra de pofta de a deveni din salajeanca veritabila clujeanca respectabila. A cherry stie. Ma inflamez, incep sad au marunt din buze si maini.

Explic aranjamente, socotesc chirii, aleg oamenii pe care sa-i constrang sa vina cu mine in periplul ardelean. Asa si acum. Debarc in Cluj si ma apuca febra ardealului. Nu, ca eu vreau sa ma mut aici. Cu deosebirea ca de aceasta data mi-am gasit si strada pe care vreau sa am resedinta. Primarule, ma ajuti?

A vazut cireasa multe strazi clujene in peregrinarile ei repetate cu indaratnicie in acest oras. Ii place si pe Horea, se bucura pe langa gradina botanica, dar si-a gasit lacasul cel intru toate multumitor. Strada Emil Racovita este locul unde m-as muta cu placere, de mi-ar plati cineva o renta viagera sau altceva similar.

In primul rand, strada Racovita duce catre un deal cu nume frumos: Belvedere. Si asta mi se pare foarte important. Orasul meu actual nu ofera astfel de foloase. E placut sa urci si sa cobori. Simte cireasa ca traieste.

Pe strada asta sunt numai case de bogatani fosti sau actuali. Oameni cu sensibilitati si valori speciale, se vede de la o posta. Au grija de garduri si flori si acoperisuri. Iar cei care nu mai pot face asta si se multumesc cu o casa mai darapanata dar cu iasomie la poarta, se vede ca sunt si ei subtiri.

Fiecare casa este diferita, cu o curte cotropita de verdeata si buchete de flori neculese. Fiecare casa este diferita dar in deplina armonie cu vecina ei. Pe strada Emil Racovita nu prea sunt stabilimente kitschoase si cred ca si locatarii sunt ok.

Am spionat cu atentie si deci am zarit cativa dintre ei. Au biciclete, au furtun in curte si clopotei pentru vant. Nicaieri nu se aude vreo manea. Locatarii sunt subtili, demni de casele lor si pare ca traiesc cu decenta. In plus, un etaj mai jos au Somesul si restaurantul Marti. Unde e mereu salata cu avocado.

Ce ne mai potrivim, eu si Racovita. Aici miroase, in fiecare dimineata, a camp. Parca nici nu te alfi intr-o inima de ardeal in care sunt tramvaie, trolee si fabrici si uzine. Strada pulseaza mereu de prospetime. Si cireasa, cand este de fata, pulseaza odata cu ea.

Are si avantajul incontestabil ca se afla tare in centru. Asa de aproape de orice, incat poti sa te sui pe bicicleta si sa faci fitness intensiv pe micul deal. Oare ce e aia renta viagera. Are legatura cu voiajul, cumva? Si cum o poate cireasa obtine.

Pe Emil Racovita nu e niciodata praf. Doar multi copaci si liniste si pace. Cireasa pofteste negresit o oferta buna din partea primariei. Si promite sa deina mascota orasului sau sa incheie un alt aranjament comercial convenabil, in caz ca i de indeplineste cererea.

Deci, domnule primar, cum sa fac. Sa folosesc modelul faceti dumneavoastra o cerere sau pot sa-mi fac bagajul si sa vin direct. Astept un semn, doar un semn. Racovita nu mai poate fara mine. Si si eu ard de dragul lui si doresc sa sed pe el, negresit.

Tags: , , , , , ,

8 Responses to “vreau sa sed pe domnul Racovita”

 1. ady spune:

  cireasa, fi atenta ce-ti doresti. sa nu ajungi sa locuieste pe racovita, emil racovita din bucuresti. nu c-ar fi foarte naspa, dar nu corespunde de niicun fel descrierii de mai sus. :)
  dar suna bine ce zici tu acolo.

 2. ramona spune:

  e frumos.. si ai descris-o perfect. eu sunt din cluj si urmeaza sa ma mut in curand pe una dintre strazile invecinate cu emil racovita. poate o sa-mi faci o vizita intr-o buna zi :)

 3. ma tot gandeam care naiba e restaurantul Martzi?:))))
  aaaa. Marty :) )))) daaaa, buuun!

 4. sanuca spune:

  @ady: nunu, clujul e rege si pe acel racovita mi-l doresc eu.

  @ramona: pai nu vrei sa ne dam intalnire la TIFF-ul viitor? promit sa ma cazez tot pe racovita si bem o cafeluta dimineata.

  @ralu: asa e. m-o luat valu’:P

 5. Miss Happy spune:

  Daaaa! si mie imi place tare acolo.. eu stau in Cluj si mereu descopar stradute cu case faine, vechi si cochete..

  Imi place foarte mult o casa de vis-a-vis de Parcul Mare. E si acolo o strada cu case ca pe E. Racovita. Am pus ochii pe ea si mereu cand trec pe langa ma uit cu drag de parca ar fi a mea. Are nevoie de reconditionari un pic, dar e o comoara neslefuita inca. Eu ii vad potentialul :) )

 6. sanuca spune:

  @Miss Happy: deci cand vin data viitoare la Cluj, bem cafeluta in formula Ramona & Miss Happy:). Oare cat o costa casa vazuta de tine?

 7. ramona spune:

  sigur, mi-ar face mare placere :) poate totusi mai ajungi pe-aici mai repede, nu doar la TIFF-ul viitor

 8. sanuca spune:

  da, vin mai repede, ai dreptate:)

Leave a Reply