postul si cireasa miloasa

decembrie 1st, 2010

Doamnelor si domnilor, tocmai am sarbatorit doua saptamani de post. Iuhu. Iha. Ura. Olariti. Ohlala.

De-o vreme incoace, gura de cireasa nu capata nici farama de carne, oua, unt si branza sau produse care le contin acestea. Si nu, gatlejul de cireasa nu lipaie nici gura de alcool. Ma rog, as dori sa precizez ca tin cont de faptul ca exista carne si carne. Una face mai mult rau spiritului si trupului, alta mai putin. Cel putin exista un asemenea zvon. Si cine sunt eu sa il dau de pereti si a-l face tandari.

Cine cunoaste cireasa, stie ca ea abia a asteptat sa inceapa a posti. Are ea motivele ei serioase pentru a chema din cand in cand in livada umilinta culinara. Pentru o reconciliere cu mediul inconjurator, cireasa isi supune mintea si corpul la un pic de embargo gastronomic. Se uita cireasa cu jind la patrate de branza telemea si omlete pufoase si diverse oratanii.

In mod natural, le-ar apuca pe toate acestea de-o aripa si le-ar indesa in vintre. Dupa care ar da pe gat un ciocanel de visinata, sa circule totul bine in sistem. Insa ma intorc ca si referinta culturala la perversa de pe targu ocna si la adevarurile ce se rostesc in filmulet. Ori suntem golani, ori nu mai suntem, zice eroul. Asa si eu. Ori suntem seriosi despre post ori nu mai suntem.

Parte din public ma banuie insa ca totul este ca eu sa reusesc sa mai slabesc nitel. O banuiala fara de fundament, de vreme ce trebuie sa recunosc ceva induiosator. Nicicand nu mi-e mai mila de mine ca in aceste momente de restriste asumat religioasa. Si pentru ca ideea renuntarii la diverse bunatati ma fragezeste, devin miloasa.

Si nu miloasa cu publicul meu, cum ar fi de preferat, ci plina de intelegere pentru mine insami. Nu am voie branza, ce pierdere. Ia sa mai iau o lingura-doua-trei de miere. Nu pot pune gura pe oua ochi, ei lasa. Sa mananc atunci o punguta de alune si 3 linguri de dulceata de visine. Nu se poate pui tavalit prin-un sos cu smantana, nu-i nimic. Exista paine si ulei de masline si avocado si curmale. Na.

Si cireasa devenita astfel miloasa mananca in continuu, ca un mic animal neintelegator. Motiv pentru care se asteapta cresteri in greutate in ajun de Craciun, aoleu. Incerc sa tin situatia sub control si sa mananc cat e cazul. Dar mila, mila fata de cireasa fara de branza si somon afumat si ousor, asta ma razbeste. Aleluia.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply