frumoasa si bestia

august 22nd, 2011

Cand iesim pe strada, mi-e greu sa spun care-i care.

Pana acum imi placea sa cred ca eu sunt frumoasa. Daca insa ea e frumoasa, fie. Imi asum eu partea cu bestia. De fapt m-am hotarat, asa ramane. Nimeni nu ar putea spune despre bicicleta mea culoarea cireselor salbatice, cu ale ei cauciuri cu o dunga fina alb unt, ca e o bestie in care si oase, neagra in cerul gurii.

Frumoasa doarme la mine in sufragerie, cu rotile odihnindu-se pe covorul turcesc. A trebuit sa-i fac culcus acolo pentru ca mi-e nu stiu cum sa o las intr-o boxa plina de praf, la doua etaje mai jos. Sa o pipaie acolo oameni straini. Sa o traga de ghidon. Sa ii infiga un deget in claxon.

Asa ca petrecem noaptea impreuna, fiecare in incaparea ei. Frumoasa nu sforaie, nici nu banui ca e acolo. Asta pentru ca e bine crescuta si de vita nobila. E si frumoasa de pica. E furnizata de catre Biciclop, magazin de nadejde pentru cireasa. Despre care mai ziceam eu si aici.

Frumoasa mai are un motiv sa fie foarte speciala. Va vine sa credeti sau nu, ea este cadoul de Craciun al ciresei. Intrebati-o pe a cherry, ea a vorbit cu Mos Craciun sa vina prematur la cireasa, in a doua jumatate de miez de vara. Nici n-am apucat eu sa fac lista, ca Mos Craciun imi indeasa cadouri miraculoase pe sub usa.

Si uite-asa le poti vedea de-acum in fiecare zi in care nu ploua cu galeata. Frumoasa trece gratios pe strada, cu bestia calare pe dansa. Din pricina pozitiei comode, cu mainile sus, in dreptul sanilor, bestia poate face tot felul de chestii. Sa vorbeasca la telefon, sa linga o inghetata si altele.

Frumoasa e calma si deloc nabadaioasa. Bestia o tine cu haturile scurte si nu o slabeste din stransoare o clipa. Prevad inceputul unei fructuoase si palpitante prietenii. Deocamdata frumoasa e ca scoasa din cutie. Bestia se lipeste toata de ea cand o impinge in sus pe scari cu indaratnicie.

Lumea se uita dupa frumoasa. Bestia e mandra. Si ce-o mai fi, s-o povesti.

Tags: , , , , , ,

5 Responses to “frumoasa si bestia”

 1. locke spune:

  :) Sa o stapanesti sanatoasa si sa va plimbati fericite impreuna cat mai multi timp!

 2. patratel spune:

  Să-ți trăiască și să te bucuri de ea muuuuult timp de acum înainte, bestie mică ;)

 3. poni spune:

  abia astept sa vad poze cu frumoasa :)

 4. Carla spune:

  S-o pedalezi cu placere ani buni de-aci incolo!

  p.s. Offtopic: Am dat azi peste articolul asta si imediat m-am gandit la tine si la proiectul de pe Hotcity… http://www.juxtapoz.com/Current/the-museum-of-broken-relationships . Ironic, nu?! :(

 5. sanuca spune:

  @locke: multumesc frumos, suntem surori de-o muma.

  @patratel: sarumana, bestia happy:P

  @poni: da, hai ca fac si pun pe fb.

  @carla: da, ar fi trebuit eu sa ma ocup mai tare de chestia asta. as fi ajuns celebra:)

Leave a Reply