cireasa de dulce

decembrie 12th, 2010

Tine cireasa post ce tine, cu sfintenie si cumintenie, pe cat posibil.

Strange din dinti si din fund si din ce mai poate si dansa si il tine. Fara sa puna pe limba carne gatita sau branza vrajita sau ou magic-vrajitor. Stie ca pentru un post cum-se-cuvine trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Se poate ea gandi in mod palpabil la 4 dintre ele. Sa nu gandesti urat, sa nu mananci de dulce, sa nu bei si sa nu preasexesti.

Pentru ca un 100% ar fi ceva prea extrem, cireasa s-a hotarat sa aplice un procent de 75% cuviosie. Si-a propus sa implementeze 3 chestii radicale din 4 pentru un post moderat. Oh, viata fara shaorma e pustiu. Diminetile fara omleta si branza fac norii sa se adune invalatuci deasupra orasului. Somonule, mi-e dor de tine ca de o amanta.

Dar reuseste ea sa se tina tare. Si este mandra de realizari, pana mai ieri. Cand cara pe carca-i herculeana un brad stufos pentru fratia din care face parte. Fuge cu el pe bulevard ca un barbat-bine. Dentista cu cei mai mari sani si cei mai adanci ochi negri si a cherry o vegheaza indeaproape, intesate de pachete.

Ajunsa in casa, la caldura, cireasa este rasplatita pentru efort cu o strachina dolofana cu trei feluri de mancare. Insista in special sa se infrupte dintr-o salata taiata cu grija si cu inima curata. Ea contine diverse legume dar si ciuperci crude. Mananca ea ce mananca hulpav, cuprinsa de o foame aproape fara precedent. Si cand isi mai astampara furia, alege sa se joace cu o bucata de ciuperca.

O culege in furculita, o baga in gura jucaus, o molfaie cu placere. O toaca usor cu dintii, o intoarce pe toate partile, practicand acelasi sistem pe care il vedem la orci. Ele se joaca indelung cu focile inainte sa le striveasca intre dintii lor mari, ca niste coase. Cireasa se distreaza tare cu ciuperca. Ii da mana, acum nu mai e flamanda.

Si totusi, ciuperca asta e prea rezistenta, se gandeste cireasa in treaca. E cauciucata si cumva iluzorie. E o ciuperca speciala, isi zice ea si continua hartuiala faramei rezistente. Mai incearca putin sa o dea gata, cu dinti si limba si intregul aparat perfect echipat pentru nimicirea hranei. Apoi scoate contrariata mica ciuperca, sa o confrunte ochi in ochi.

Cand, ce sa vezi. Ciuperca era un mic melc care, in urma atator agresiuni, arata destul de rau. Era ciufulit si probabil mort la datorie dar inca intact. Ii fuge ciresei pamantul de sub picioare. Arata colegelor de masa ce a patit si brusc toata lumea se plange de lipsa de pofta de mancare. Niste fandosite, as zice, fara suparare. Eu mestecat cu incredere melcul, nu ele.

Si isi da cireasa seama ca, macar pentru o zi, a tinut post schipatand de la drumul ei. A reusit fara branza, a scapat de farmecele lui ou, dar nu s-a putut abtine de la carne vie. Si-a facut mendrele cu un melc, deci a mancat de dulce. Ce greu e sa te tii demn si pe pozitii in viata.

Tags: , , , ,

3 Responses to “cireasa de dulce”

 1. pietricel spune:

  clar lucru e ca postul cu melc, nu se tine:) nu se pune totusi, nu l-ai bagat cu forta intre falci. s-a strecurat miseleste si si-a gasit sfarsitul:)

 2. laura spune:

  dar cine l-a pus pe melc in salata?

 3. sanuca spune:

  @pietricel: era un melc kamikatze. sa-i fie tarana usoara, cum sfarsitul nu i-a fost.

  @laura: cred ca eu:D

Leave a Reply