casele boieresti si femeile frumoase

august 23rd, 2011

Bicicleta sa traiasca. De cand o tot calaresc incoace si-n colo, imi vin timp ce pedalez de zor ganduri fistichii.

Unul dintre ele ar fi asta despre asemanarea izbitoare intre casele boieresti si femeile frumoase. Sunt surori de cruce, ele. Categoriile astea doua sunt aparent castigatoare dar de fapt la fel de defavorizate de soarta ca judetul Vaslui.

La rece, asa, toata lumea vrea sa aiba o casa boiereasca sub fund si o femeie frumoasa alaturi. Dar ceva se intampla pe parcurs. Ceva misterios. Ceva nedrept. Ceva rau. Drept rezultat, multe case boieresti si femei frumoase raman nelocuite mult timp.

Trec pe langa case boieresti vad ca taman ele au geamurile geamurile sparte, gradinile neingrijite si portile incuiate. Lanturi grosolane atarnate de poarta si gunoiul aruncat peste gard pecetluieste mizeria in care sunt obligate sa traiasca. Desi s-ar intoarce dupa soare daca le-ar deretica cineva doar putin.

Femeile frumoase isi poarta look-ul ca o tinichea agatata de coada. Obrazul ademenitor functioneaza ca o tablita pe care scrie pe aici nu se trece. Degeaba lasa ele garda jos si se arata disponibile. Degeaba invita din privire publicul masculin sa intre, macar putin, ca e deschis. De multe ori sunt condamnate sa umble perioade lungi de timp singure cuc.

In timpul asta, e curios cum locuintele mai pipernicite si femeile mai putin spectaculoase isi gasesc repede un locuitor entuziast. La usa lor bate des cineva cu dor sa intre si sa stea jos.

Casele mai mici fac rost de cineva care le pune perdele, le da o spoiala, le lucreaza gradinita din fata si are grija de ele cu placere si voie buna. Femeile normale intalnesc pe cineva care vrea si poate sa le iubeasca. Care le duce in concedii savuroase si le prinde flori in par si le rasfata zilnic.

Sa facem o petitie pe facebook oare. Salvati casele boieresti si femeile frumoase. Acum.

Tags: , , , ,

4 Responses to “casele boieresti si femeile frumoase”

 1. Torre spune:

  Casele mici sunt mai ieftin de intretinut..? Nu voi extinde aceasta presupunere la femei…. :)

 2. sanuca spune:

  nicio femeie, superba sau normala sau chiar uratica nu e usor de intretinut:). casele, da.

 3. Una spune:

  Am citit acest post pe pagina ziarului Gandul. Mi-a placut comparatia si mi-a parut rau pentru toate comentariile urate ulterioare din ziar. Mi s-a parut nedrept atat pentru inedita asociere cu parfum de poezie cat si pentru dvs.

 4. sanuca spune:

  multumesc frumos, eu am obosit si sa ma mai uit la comentarii. e o gura de aer ce-mi spuneti.

Leave a Reply